tandblekning

ett vackert leende

 

Unna dig ett vackert leende med vitare tänder! 

Med rätt genomförd tandblekning får du ett mycket vackrare leende med vitare tänder och bättre självförtroende. Vi födds med olika grundfärg på tänderna. Färgen kan variera från person till person med flera olika anledningar. Det är även naturligt att tänderna blir mörkare med åren ju mer man åldras. Tänder kan även missfärgas av tex tobak, snus, en viss sorts mat och dryck som vin, te och kaffe. Vissa sjukdomar kan även ge en missfärgning på tänderna. 

 

 

 

BEYOND™ plus

 

Vi använder oss av tandblekningsprodukter från BEYOND™ Dental & Health. Tandblekningslampan Polus® är den senaste och mest avancerade lampan enligt “The Dental Advisor”. Med världens kraftfullaste halogenlampa för tandblekning ger Polus kliniskt bevisat överlägset resultat jämfört med billigare plasma- och LED system.

 

Beyond’s tandblekningsprodukter är speciellt bra mot svårblekta och svårt missfärgade tänder. Nyansförbättringen ligger på mellan 8 och 32 nyanser, beroende på behandlingstyp. 

 

Det rekommenderas att du alltid innan en tandblekning ska undersökas av en tandläkare eller tandhygienist som kan bedöma om det går att bleka missfärgningarna. Om du har hål i tiderna ska de lagas innan behandlingen. Även all tandsten ska tas bort. En munhygien är väldigt viktigt god . 

 

 

 

 

 

FRÅGOR & SVAR

 

Är behandlingen smärtsam?

Vanliga besvär som man kan få efter en tandblekning är huvudvärk, ilningar och irriterad tandkött. Dock försvinner detta oftast från några timmar till ett par dygn.

Vad ska man tänka på innan behandlingen?

Det rekommenderas att du alltid innan en tandblekning ska undersökas av en tandläkare eller tandhygienist som ska bedöma om det går bra att bleka missfärgningarna. Om du har hål i tänderna ska de lagas innan behandlingen. Även all tandsten ska tas bort. En god munhygien är väldigt viktigt.

Undvik att borsta tänderna med tandkräm samma dag som du ska utföra behandlingen för bästa resultat.

Hur påverkas konstgjorda tänder?

Blekningen skadar inte konstgjorda tänder, fyllningar eller kronor. De kommer dock inte att blekas som de övriga tänder.

Hur lång tid tar blekningen?

Behandlingen tar ca 60 minuter.

Vad ska man tänka på efter behandlingen?

Tänk på att undvika mat och dryck som innehåller syra och färgämnen de närmaste 48-72 timmar efter behandlingen. Tex kaffe, te, vin, nikotin, rödbetor, blåbär, ketchup etc.

För att undvika missfärgningar skölj munnen med vanligt vatten efter varje måltid. Borsta inte tänderna direkt efter mat och dryck då det finns risk för att borsta in färg och syra i emaljen.

Kan alla bleka sina tänder?

Du ska inte bleka tänderna om du är gravid eller ammar, eftersom det inte finns några undersökningar som visar hur barnet påverkas.

Vi har en åldersgräns på 18 år.

Hur länge håller effekten?

Resultatet varar mellan några månader upp till 2-3 år beroende på livskosten. Är man försiktig med kaffe, rökning, snus etc och borstar tänderna regelbundet så håller effekten sig upp till 3 år.

Öppettider 

Måndag-Tisdag     10:00-20:00
Onsdag-Torsdag   08:00-20:00
Fredag                    10:00-18:00
Lördag                    11:00-16:00
Söndag                    STÄNGT

 

Följ oss

Maila oss