HUDBEHANDLING

Dermapen

DERMAPEN 4 – BEHANDLINGEN SOM
FÖREBYGGER, FÖRBÄTTRAR OCH FÖRYNGRAR


VARFÖR DERMAPEN?

Microneedling blir alltmer populär som behandlingsmetod för en rad olika hudproblem. Enkelt förklarat, orsakar Dermapen4 en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion på nålningen vill kroppen reparera skadan
och börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Nyproduktionen av naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av t.ex. fraktionerad laser, men Dermapen4 har färre biverkningar och en kortare återhämtningstid. Till skillnad mot laserbehandling kan Dermapen4 dessutom utföras
på alla hudtyper och hudfärger.

TA REDA PÅ MER INFORMATION

BOKA KOSTNADSFRI KONSULTATION

DERMA PEN 4

Hudkonsultation ingår innan vi utför en dermapen behandling i Malmö

 

Pennans snabbhet och styrka gör behandlingen i stort sett smärtfri. Under behandlingen slussas uppbyggande och näringsrika behandlingspreparat ned i huden. På så vis får behandlingen dubbel effekt både av hudens egen läkning/förnyelseprocess samt från preparaten som förs djupare ned i huden än om de skulle påföras topiskt. Oftast behövs en behandlingskur på 3-6 behandlingar, beroende på hudens kondition och tillstånd. Behandlingstiden är ca 30-60 minuter och bör för bästa resultat upprepas med 2-8 veckors mellanrum, beroende på vilken indikation som behandlas. Behandlingen skräddarsys efter hudens behov och kundens önskemål.

=

Huduppstramning och -föryngring

=

Fina linjer och rynkor

=

Stora porer

=

Oren hud och acne

=

Milier

=

Keratosis pilarescia

=

Pigmenteringar

=

Ärr inklusive acneärr

=

Kirurgiska ärr och brännskador

=

Hudbristningar och alope

under & efter behandling samt eftervård 

Under behandling

I din behandling med dermapen används ett flertal nålar som tränger igenom huden vertikalt. Upp till 1920 små hål skapas i huden per sekund under en Dermapen behandling. Under behandlingen slussas dessutom aktiva ämnen ner i huden, så att den får en utomordentlig boost samtidigt som kollagen tillväxten ökar.

Efter behandling

Efter behandlingen syns oftast en lätt rodnad, som bevis på att behandlingen har skapat en inflammatorisk process.
Mängder av tillväxtfaktorer har frigjorts, som bidrar till nybildning av kollagen, en föryngring av huden, samt en förbättring av hudstrukturen. rodnaden brukar lägga sig efter några timmar.
Du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen. De eventuella reaktioner som du kan uppleva ett par dagar efteråt är torrhet, flagnande, lätt rodnad och lite svullnad.

Eftervård

Eftersom Dermapen Behandlingen skapar temporära mikrokanaler och
mikroblödningar i huden, är det ytterst viktigt att tänka på hygien och korrekt hudvård efter behandlingen.

Därför rekommenderas att du:

● Undviker att ta på det behandlade området de första timmarna
● Undviker att duscha/bada/rengöra det behandlade området samma dag som du har behandlats
● Byter till rent örngott
● Använder rena handdukar och baddar det behandlade området torrt de första dagarna
● Inte använder make-up under de första 12 timmarna
● Följer din behandlares rekommendationer vad gäller hudvård produkter och din hudvårdsrutin

Viktigt att undvika

UNDVIK FÖLJANDE AKTIVITETER I 48 TIMMAR (TVÅ DYGN) EFTER DIN
DERMAPEN BEHANDLING

● Direkt UV exponering (sol eller solarium). Använd alltid solskydd när du vistas i solen
● Hård fysisk träning
● Varma bad, jacuzzi eller bastu
● Swimmingpool/klorvatten eller bad i havet
● Andra hudvårdsbehandlingar, inklusive fillers och botox
● Vaxning,rakning eller färgning på det behandlade området
● Brun-utan-sol
● Tatuering

Använd inte produkter med AHA,BHA eller PHA-syror, retinoider, bensoylperoxid, alkohol eller hydrokinon minst en vecka efter din Dermapenbehandling.

FRÅGOR & SVAR

Vad är en Dermapen4 behandling?

Dermapen4 är det mest avancerade microneedlingverktyget på marknaden och behandlingarna är snabba och säkra med mycket goda resultat. Dermapen4 använder sig av 16 sterila engångsnålar som gör 1920 hål i huden per sekund med en automatiskt vibrerande funkltion. När Dermapen4 flyttas över hudens yta stimulerar den nyproduktion av naturligt kollagen, samtidigt som mikrokanaler skapas i huden. kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt. Därmed säkerställs ett effektivt upptag av behandlingspreparat djupt ner i huden, samtidigt som hudens produktion av naturliga elastiska komponenter ökar. Hudens struktur förbättras och föryngras, båda vad gäller det översta hudlagret och djupare ner i dermis. Dermapen 4 kollagenstimulerande effekt kan jämföras med fraktionerad
laserbehandling, men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid. Till skillnad från traditionella microneedling rollers orsakar Dermapen 4 mindre trauma i huden och minimal epidermal skada, varför smärta och obehag minskar. Detta gör Dermapen 4 till en mycket säker och effektiv behandlingsform. Sterila engångsnålar eliminerar risken för smittspridning, medan det justerbara nål djupet tillåter en behandling anpassad efter dina individuella behov.
Dermapen 4 är så avancerad att den även är säker att använda på känsliga och svåråtkomliga områden såsom runt ögonen, på läpparna och kring näsan. Vidare ger Dermapen 4 fina resultat på kroppen som t ex mage och lår för behandling av strier. Dermapen 4 är det mest avancerade microneedling verktyget på marknaden och behandlingarna är snabba, säkra med mycket goda resultat.

Din behandlare kommer att bedöma din hud och behandlingsområdet för att därefter rekommendera en behandlingsplan som passar dig.

Bör jag förbereda min hud innan en Dermapen 4 behandling?

För bästa resultat rekommenderar vi att använda anpassade produkter ca 2-3 veckor innan en behandling. Produkterna är särskilt framtagna för att användas i samband med microneedling. Serien är skapad i samarbete med hudläkare och specialister och innhåller högkvalitativa ingredienser som säkerställer att huden får den näring, skydd och motståndskraft den behöver för bästa resultat före, under och efter Dermapen4 behandling. samma produkter används som vid behandling och slussas ned i huden för att ytterligare effektivisera resultatet. Produkterna är säkra och stöds av tusentals Dermapen4 behandlare världen över. Serien består av rengöring, exfoliering, återfuktare,serum, nattcreme, ansiktsmask samt en vårdande foundation med SPF. Hur många behandlingar rekommenderas för lyster/uppfräschning, hudföryngring och ärr?

Allmän vägledning:

  • Lyster/uppfräschning: Vid behov Var fjärde vecka
  • Hudföryngring: 3-6 behandlingar 6-8 veckors mellanrum
  • Akneärr: 4-8 behandlingar 6-8 veckors mellanrum
  • Hudbristningar: 4-8 behandlingar 6-8 veckors mellanrum
  • Pigmentering: 4-6 behandlingar 2-4 veckors mellanrum

När ser jag resultat?

Vanligtvis ser man resultat redan efter första behandlingen. mer varaktigt resultat kommer ske efter 4 till 6 behandlingar (utförda med 2-8 veckors mellanrum). Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12
månaderna efter en kur av behandlingar och kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter. behandling resultatet beror även på din hud ålder och hudens skötsel efteråt.

Är behandlingen smärtsam?

En behandling med Dermapen 4 är i princip smärtfri vilket gör applicering av lokalbedövande kräm onödig. för extra känsliga personer kan man inför behandlingar av är och strier, då nålinställningen är djupare påföra en bedövande kräm 15-40
minuter innan behandlingen.

Hur snart efter filler- eller botox injektioner kan jag göra en Dermapen4 behandling?

Det rekommenderas att du väntar minst 2 veckor efter injektioner så att eventuella
blåmärken, mm, från injektioner har stabiliserats.

Hur ser återhämtningstiden ut efter behandling?

Du kan uppleva ansiktsrodnad upp till 48 timmar efter behandlingen. De flesta kan återgå till normala dagliga aktiviteter direkt efteråt. Behandlingen avslutas med att Cover Recover från Dp Dermaceuticals som är en skyddande och vårdande foundation appliceras över ansiktet. Huden får en snygg och jämn hudton och man kan återgå till arbete direkt efteråt. Återhämtningstiden är med andra ord minimal men beror på intensiteten av behandlingen.

Öppettider 

Måndag-Torsdag     08:00-20:00
Fredag-Söndag        10:00-18:00

Stängt v 29-30 och v 1

Följ oss

Maila oss

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.