HUDBEHANDLING

Lunch time peel

exfoliering & peeling


Varför välja lunch time peel?

Om du vill göra lunchen lite extra lyxig, vill få tid att ta hand om dig själv och snabbt få en mjukare och slätare hy är Lunch time peel en perfekt behandling. En ytlig behandling, eller en lättare peeling som det också kan kallas, är en skonsam ansiktsbehandling som ger omedelbara resultat. Den kemiska peelingen stimulerar nya hudceller som kan komma ut starkare och friskare. Resultatet av en AHA-peel är en fin, jämn och mjuk hy.

Alla hudtyper mår bra av en peeling. Och det finns olika kemiska peelingar som passar olika hudtyper. Det finns AHA-peelingar som tar bort torr och fnasig hy, luckrar upp och öppnar porer, tar bort matt hy och hjälper till att ta tillbaka lyster samt peelings som stärker känslig hy. Utbudet är stort och hos oss på Celebrate Beauty i Malmö finns något för alla.

Peelingen är en kemisk behandling som förbättrar och jämnar ut hudens struktur. Det finns också peelings som hjälper till att förbättra eller reducera ärr. Syftet med en AHA-peeling är att ta bort det yttersta lagret av huden för att friska hudceller ska kunna växa fram.

Peeling – vägen till glow och slätare hud

 

Lunch time peel är en snabb kemisk peeling som passar perfekt som en lunchbehandling. Den går snabbt, är skonsam och passar de allra flesta hudtyper. En kemisk peeling eller AHA-peel som det också kan kallas är en behandling som med hjälp av syror tar bort de ytliga lagren av huden. En kemisk peeling tar bort döda hudceller, reducerar fina linjer och rynkor samt jämnar ut en torr eller ojämn hy.

Före, under och efter behandling(kommer)

Före behandling
Under behandling
Efter behandling

FRÅGOR & SVAR

Hur reagerar huden efter en peeling?

Efter en kemisk peeling kan huden reagera lite olika. Huden är mer känslig än vanligt precis efter en behandling och därför är det viktigt att skydda huden ordentligt. Det är bra att tänka på att till exempel skydda huden med solskydd när du vistas i direkt solljus. Direkt efter avslutad behandling med kemisk peeling kan du uppleva att huden är aning torr eller får en lätt rodnad. Beroende på hur stark behandlingen är kan återhämtningstiden variera. Om du är osäker på hur din hud ska reagera kan du alltid rådfråga våra hudterapeuter först.

Hur fungerar en peeling?

Kemiska peelings är en behandlingsmetod som skalar av det yttersta lagret av huden för att göra huden slätare och mjukare. Under en kemisk peeling, eller AHA-peeling, behandlas huden med enzymer eller syror. Syftet är att nya friska hudceller ska kunna växa fram.

Varför ska jag peela min hy?

Det är en myt att vissa hudtyper inte borde peelas. Det är helt enkelt så simpelt som att olika hudtyper bara behöver olika typer av peeling. Beroende på vilken hudtyp du har kan våra hudterapeuter hjälpa dig att hitta rätt AHA-peeling för dig.

Vid torr hy används en kemisk peeling som hjälper till att ta bort den torra och fnasiga ytan på huden. När det yttersta lagret av skadad hud är borta kan den friska huden dra åt sig mer av dina återfuktande produkter och därmed må bättre.

För en fet hy används däremot en AHA-peeling som hjälper till att luckra upp det yttersta lagret av huden och rengöra porerna på djupet. En sådan behandling rengör inte bara befintliga porer utan hjälper också till att förebygga nya pormaskar.

För mogen hy använder vi en kemisk peeling som hjälper till att ta tillbaka hudens naturliga lyster. Du slipper den matta ytan samtidigt som rynkor och fina linjer syns mindre.

Vid känslig hy kan en AHA-peeling också fungera bra. Faktum är att en peeling kan hjälpa nya hudceller att växa fram och på så vis stärka huden. Det viktiga är att behandla med rätt typ av enzympeeling.

Kan jag använda smink efter min behandling?

Efter en peeling bör du vänta 12 timmar innan du bär smink. Att bära smink för tidigt efter behandlingen kan bidra till en ökad infektionsrisk.

Kan jag träna efter min behandling?

Du bör vänta 12 timmar innan du genomför ansträngande träning. Det är däremot ingen fara att återgå till vardaglig aktivitet direkt efter behandlingstillfället.

Öppettider 

Måndag-Torsdag     08:00-20:00
Fredag-Söndag        10:00-18:00

Stängt v 29-30 och v 1

Följ oss

Maila oss

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.