hudbehandling

Kemisk peeling

Fina linjer, ojämn hud & lyster 

Dag efter dag exponeras vi UV strålar, stress, rökning och hormonförändringar. Dessa faktorer påverkar vår hud och kan ge små ytliga skavanker som pigment, försämrad hudtextur och stora porer. Kemisk peeling från Filorga förbättrar avsevärt hudens utseende genom att eliminera det yttersta hudlagret på ett kontrollerat sätt samt accelerera cellförnyelsen och förbereda för kommande behandlingar, som tex microneedling. En perfekt behandling inför bröllopet!

 

 

 

En kemisk peeling jobbar på huden utifrån och reducerar ytliga pigmentförändringar, orenheter , solskadad hud, rynkor, fina linjer etc. samtidigt som den exfolierar och fuktboostar din hud. Hudens yttersta cellager med döda hudceller avlägsnas. På det sättet stimuleras huden och nya hudceller bildas. kemisk peeling är även en bra metod för att behandla akne och pormaskar.

behandlingen ger en lätt rosig färg med mer lyster och jämnare hud. För bästa resultat rekommenderas en kur om 3-5 behandlingar med 2-4 veckors mellanrum. Du kommer redan efter första behandlingen känna av att huden blivit slätare, fräschare och lenare. Efter några behandlingar får du en bättre resultat som ger en åtstramad, ljusare och mer strålande hud med mindre porer, rynkor och pigment. Du kan fortsätta din dag som vanligt igen direkt efter behandlingen.

Behandlingen inleds med att terapeuten rengör ansiktet för att få bort orenheter som tex smink. För att rengöra huden ytterligare djupgående appliceras även en lösning (pre peel) före den kemiska peelingen. När den kemiska peelingen applicerats kommer den verka i några minuter tills syran hunnit reagera. Efteråt får man sitta i ca 10-15 minuter med en mask som innehåller hyaluronsyra och aloe vera. 

För en snabbare och bättre effekt rekommenderas en microneedling i samband med NCTF vitamin cocktail från filorga. Du kan läsa mer om behandlingen här.

 

FRÅGOR & SVAR

 

Är behandlingen smärtsam?

Behandlingen är inte smärtsam. Dock kan det klia och sticka till lite. Detta kommer försvinner efter några minuter.

Hur ser man ut efter en kemisk peeling?

Man kommer få en lätt hudrodnad. Detta kommer dock inte hindra dig från att åka till arbetet/ skolan. Man kommer börja fjälla efter några dagar.

Vad ska jag tänka på efter behandlingen?

Det är viktigt att du använder solskyddsfaktor med minst 30 spf. 

Varför rekommenderas en microneedling efter?

Efter en kemisk peeling har man öppnat upp huden så att den är mer mottaglig för vitaminer. Därför rekommenderas en en kombination med en microneedling som används i samband med NCTF vitamin cocktail från Filorga. Du kan läsa mer om microneedling här.

 

Hur många behandlingar behövs?

Antalet behandlingar beror på hudproblemet. För bästa resultat rekommenderas en kur om 3-5 behandlingar med 2-4 veckors mellanrum. 

Öppettider 

Måndag-Fredag     10:00-20:00
Lördag                     11:00-16:00
Söndag                     STÄNGT

 

Följ oss

Maila oss