HUDBEHANDLING

alkaline wash

avlägsna fjunigare hår


Varför välja Alkaline wash för att ta bort hår och fjun?

Alkaline wash är en skonsam behandling som tar bort hudens döda proteiner. Behandlingen är smärtfri och effektiv och fungerar bäst för ljusa fjun som uppstår i ansikte och på överläppen. En av de stora fördelarna med Alkaline wash i jämförelse med motsvarande produkter är att den kan ta bort hår och fjun på stora områden, utan obehag, under en och samma behandling. Oftast krävs några behandlingar innan man når ett fullständigt resultat. Ju fler behandlingar desto långsammare kommer håren och fjunen tillbaka. I vissa fall har behandlingen till och med visat permanenta resultat. 

I början av behandlingsperioden rekommenderas en behandling var fjärde vecka. Det viktigaste är att din hud är redo för en ny behandling. Generellt sett krävs 3 behandlingar för att se ett tydligt resultat av mindre hår och fjun i ansiktet.

avlägsna fjuniga hår

Hudkonsultation ingår innan vi utför en behandling

 

Alkaline waash är en behandling anpassad för att ta bort fjun och hår i ansiktet. Många känner sig besvärade av fjuniga hår som är svåra att bli av med. Med Alkaline wash kan vi behandla och ta bort såväl fjuniga hår i ansiktsområdet som grövre hår på andra delar av kroppen. Behandlingen är den enda av sitt slag och tar bort hår och fjun effektivt och helt smärtfritt. Dessutom är den snabbverkande och verkar inom bara några minuter. 

Vad som egentligen händer när vi behandlar med Alkaline wash är att huden blir basisk och därmed löser upp keratinet i huden. Keratin är ett nödvändigt protein för att håret ska växa. Exakt hur mycket hår som försvinner beror på hur mycket protein som löses upp under behandlingen. Det finns egentligen inget tak för hur mycket keratin som kan försvinna och Alkaline löser upp även andra döda proteiner vilket innebär att såväl död hud som hår och underliggande follikeln löses upp. Som avslutning behandlar vi huden med en lugnande tångmask. Resultatet är en mjuk och slät hy. 

Före, under och efter behandlng

Före behandling

Se till att i förväg tömma din kalender. I samband med behandlingen kan du komma att uppleva rodnad och värme i ansiktet. 

Under behandling

Under behandlingen appliceras ett alkaliskt medel på huden. Medlet kan ses som ett hårborttagningsmedel som helt smärtfritt avlägsnar hår och fjun från ansiktet. Till skillnad från andra motsvarande metoder stimulerar Alkaline wash inte hårväxten som i andra fall kan växa sig såväl grövre och bli mer. 

Själva behandlingen går till så att ett hårborttagningsmedel, likt en pasta, appliceras på huden. Medlet verkar sedan i 3–4 minuter på området och mjukar upp hårsäcken så att håren och de döda hudcellerna försvinner.

Efter behandling

Efter behandlingen kan du uppleva viss rodnad och hetta på det behandlade området. Det är inget farligt men kan upplevas som besvärligt. För en del uppkommer också svullnad. Vill du behandla biverkningarna på egen hand kan du applicera is på området för att minska besvären. Efter din första behandling kan huden också bli aningen torr och irriterad men oftast lägger det sig efter ett par dagar. 

FRÅGOR & SVAR

Vilka områden kan behandlas med Alkaline wash?

Vanliga områden som behandlas med metoden är områden runt mun, haka och kinder. Men behandlingen fungerar i hela ansiktet. Det är också vanligt att unga män som precis börjat raka sig genomför behandlingen. Det resulterar i att de finare håren och fjunen försvinner och återväxten minskar. Samtidigt kan behandlingen vara bra för att motverka inflammerade hårsäckar och finnar. Den manliga skäggväxten är däremot för grov för att behandla med Alkaline wash och bör behandlas med andra metoder. 

Vill du behandla kroppen med Alkaline wash reducerar den vanligtvis mjuka kroppshår och hårväxt vid bikinilinjen. Behandlingen kan också vara effektiv för att ta bort hår och fjun på rygg och bröst, mage, ben och armar.

Är behandlingen farlig för huden?

Nej, behandlingen är inte farlig. Faktum är att den är såväl effektiv som skonsam och smärtfri. Det sista som sker innan behandlingen avslutas är att huden boostas med en lugnande tångmask och skyddande produkter som hjälper till att återställa hudens naturliga pH-värde.

Skulle du känna att huden känns varm eller uppleva en stickande känsla efter behandlingen är det ingenting farligt. Precis efter behandlingen kan huden rodna vilket är ett normalt tillstånd som snart kommer avta. När den första behandlingen är avslutad kan du också uppleva torrhet i huden. Är du därför väldigt känslig i din hy bör du göra ett patchtest innan behandlingen för att se hur huden reagerar. Det kan även gälla den som tar mediciner som ofta ger biverkningar i huden. 

Hur fungerar behandlingen?

Att behandla hår och fjun med Alkaline wash är ofarligt för huden. Att ta bort hår och fjun med metoder som till exempel Laser och IPL kan vara svårt eftersom hårväxten kan vara tät och fjunen små. Med Alkaline behandlas ett större område där fler fjun och hår kan tas bort samtidigt.

Alkaline är en behandling som grundar sig på ett alkaliskt pulver gjort på ostronskal. Pulvret blandas med vatten och bildar en slags pasta som sedan får verka på huden i 3–4 minuter. Pastan mjukar upp huden och hårsäcken så att hår och döda hudceller kan reduceras. Ju fler gånger huden behandlas med Alkaline desto mer hår förvinner och desto långsammare sker återväxten. 

Kan jag sminka mig efter en behandling?

Nja, produkter från DMK Cosmetics är säkra att använda direkt efter behandlingen. Produkter av annan kvalitet bör appliceras på huden tidigast 8 timmar efter avslutad behandling.  

Öppettider 

Måndag-Torsdag     08:00-20:00
Fredag-Söndag        10:00-18:00

Stängt v 29-30 och v 1

Följ oss

Maila oss

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.