HUDBEHANDLING

Absolut acne

en helt ny strategi


Varför välja Absolut Acne för behandling av acneärr i Malmö?

Celebrate Beauty i Malmö erbjuder vi en unik och effektiv behandling för acneärr. Våra hudterapeuter är specialiserade på laserbehandlingar för acne och använder oss av den senaste teknologin för att ge dig bästa möjliga resultat.

Vår behandling för acneärr inkluderar både acu-systemet och laserbehandling. Acu (Acne Control Ultra) är en serie produkter som dödar bakterier, minskar talgproduktion och renar porer. De är speciellt utvecklade för att hjälpa till att behandla hormonell acne, som kan uppstå på grund av hormonella obalanser.

I kombination med acu-produkterna använder vi oss av den senaste laserteknologin; Stellar M22, för att reducera talgproduktionen och förbättra hudens allmänna tillstånd. Laserbehandlingen görs utan bedövning och är nästan smärtfri, det kan kännas som en snärt från ett gummiband med en mild värme som efterföljd.

Vi är specialiserade på att behandla acne och reducera acneärr och vi gör det på vår salong i Malmö. Vi bearbetar orsakerna till din acne en efter en för att ge dig kontroll över dina besvär. Välj Absolut Acne för en unik och effektiv behandling av dina acneärr i Malmö.

TA REDA PÅ MER INFORMATION

BOKA KOSTNADSFRI KONSULTATION

DMK acu-system / Stella M22

Hudkonsultation ingår innan vi utför en Acne behandling

 

För att säkerställa att vi ger dig den bästa möjliga behandlingen för just din acne, så ingår en hudkonsultation innan vi påbörjar behandlingen. Under konsultationen kommer vår erfarna hudterapeut att undersöka din hud, diskutera dina mål med behandlingen och skapa en personlig behandlingsplan för dig. Denna konsultation är viktig för att säkerställa att vi använder rätt metoder och produkter för att behandla din acne och förhindra ärrbildning.

Så om du är trött på att kämpa mot acne och är redo att ta hand om din hud på rätt sätt, boka en hudkonsultation hos oss på Celebrate Beauty i Malmö. Tillsammans kan vi hjälpa dig att få en klarare, friskare hud.LÄS MER
 • Svarta pormaskar är öppna porer som är fyllda med mörkt pigment och talg.
 • Svarta pormaskar, även kallade svarta finnar, är en vanlig form av acne som uppstår när porerna i huden är blockerade av talg och döda hudceller. Poren öppnas upp mot hudytan och det mörka pigmentet i talget gör att det syns som en svart fläck på huden.
 • Svarta pormaskar är vanligtvis lätta att se och kan vara svåra att ta bort. De kan förekomma över hela ansiktet, men de är vanligtvis mest frekventa på T-zonen (panna, näsa och haka).
 • Det finns flera olika metoder för att ta bort svarta pormaskar. En vanlig metod är att använda en pormaskrengöring eller en pormaskplockare för att försiktigt trycka ut innehållet i poren. Det är viktigt att inte trycka för hårt eftersom det kan skada huden och orsaka infektioner.
LÄS MER
 • Vita pormaskar är stängda porer som är fyllda med fett och hudavlagringar. 
 • Vita pormaskar, även kallade vita finnar, är en annan vanlig form av acne som uppstår när porerna i huden är blockerade av talg och döda hudceller. Poren är stängda och det fett och hudavlagringar som finns inuti poren gör att den syns som en vit fläck på huden.
 • Vita pormaskar är svårare att se än svarta pormaskar men kan vara svårare att ta bort eftersom de är stängda porer. De kan förekomma över hela ansiktet, men är vanligtvis mest frekventa på T-zonen (panna, näsa och haka).
 • Det finns flera olika metoder för att ta bort vita pormaskar. En vanlig metod är att använda en pormaskrengöring eller en pormaskplockare för att försiktigt trycka ut innehållet i poren. Det är viktigt att inte trycka för hårt eftersom det kan skada huden och orsaka infektioner.
 • Man kan också använda en mild peeling eller ansiktsmask med AHA eller BHA syror för att hjälpa till att exfoliera huden och rengöra porerna. Det är också viktigt att använda en bra hudvårdsrutin som innehåller en mild rengöring och en återfuktande kräm för att hålla porerna ren och friska.
LÄS MER
 • Papuler är små, hårda utslag som uppstår på grund av inflammation i talgkörtlarna. De är vanligtvis röda eller rosa i färgen och kan vara svåra att ta bort. Papuler är vanligtvis inte fyllda med var eller pus, men de kan vara smärtsamma när man trycker på dem.
 • Papuler kan förekomma över hela ansiktet, men är vanligtvis mest frekventa på T-zonen (panna, näsa och haka). De är vanligtvis ett tecken på en svår form av acne och kan kräva professionell behandling för att bli av med dem.
LÄS MER
 • Pustler är små, röda utslag som är fyllda med var och orsakas av bakterier i porerna. De är vanligtvis känsliga och svullna och kan vara smärtsamma när man trycker på dem. Pustler kan förekomma över hela ansiktet, men är vanligtvis mest frekventa på T-zonen (panna, näsa och haka). De är vanligtvis ett tecken på en svår form av acne och kan kräva professionell behandling för att bli av med dem.
LÄS MER
 • Cystor är stora, mjuka utslag som är fyllda med var och orsakar svullnad och rodnad. De är vanligtvis mycket känsliga och kan vara svåra att ta bort. Cystor kan förekomma över hela ansiktet, men är vanligtvis mest frekventa på T-zonen (panna, näsa och haka). De är vanligtvis ett tecken på en svår form av acne och kan kräva professionell behandling för att bli av med dem.
 • Cystor är vanligtvis svårare att ta bort än andra typer av acne eftersom de är stora och mjuka och kan vara svåra att nå. De kan också orsaka svårare komplikationer, såsom ärrbildning.

 

LÄS MER
 • Noduler är stora, hårda utslag som sitter djupt i huden och orsakar svullnad och rodnad. 
 • Noduler är ett vanligt hudproblem som kan orsakas av en rad olika faktorer. De är stora, hårda utslag som sitter djupt i huden och orsakar svullnad och rodnad. Noduler kan vara smärtsamma och kan vara svåra att behandla eftersom de sitter så djupt i huden. De kan orsakas av en rad olika saker, inklusive infektioner, inflammation, eksem, psoriasis, cystor och tumörer.

DMK acu-system / Stella M22

NÄR UPPSTÅR ACNE?

 

Akne är ett vanligt hudproblem som kan påverka människor i alla åldrar. Symptomen på akne inkluderar förstorade porer, oljig eller glansig hy, pormaskar, inflammation och akneärr. Det är en vanlig missuppfattning att akne bara är ett tonårs tillstånd som automatiskt försvinner med åldern, men det är inte alltid fallet. Vuxna kan också drabbas av akne.

Att bli av med akne kräver ofta avancerad behandling. Dyra hudkrämer och rengöringsprodukter är inte alltid det bästa svaret, eftersom akne kan jämföras med en inflammatorisk och kronisk sjukdom som uppstår i hudens talgkörtlar. Den mest effektiva metoden för att behandla akne är IPL-laser.

Om du är osäker på om din hud behöver behandling, rekommenderar vi att du kontaktar en hudterapeut. Våra hudterapeuter kan hjälpa dig att hitta rätt behandling för din akne och ge dig råd om hur du kan ta hand om din hud för att förebygga framtida utbrott. Med rätt behandling och vård kan du få en ren och frisk hy och öka ditt självförtroende.

Acne är en vanlig hudåkomma som kan drabba människor i alla åldrar, men det är vanligast under tonåren och tidig vuxenålder. Det uppstår när hudens talgkörtlar, som ligger under huden, blir för aktiva och börjar producera för mycket talg. Detta kan leda till att hudens porer täpps igen med talg och döda hudceller, vilket skapar en ideell miljö för bakterier att växa och orsaka inflammation.

En av de vanligaste orsakerna till akne är en ökad produktion av hormoner under puberteten, vilket kan leda till en ökning av talgproduktionen. Andra faktorer som kan bidra till att utlösa akne inkluderar genetiska tendenser, stress, dålig hudvård, och användning av vissa produkter som kan täppa till hudens porer.

Acne kan vara svårt att förebygga helt, men det finns många saker man kan göra för att minska risken att utveckla akne. Dessa inkluderar att hålla huden ren genom att tvätta ansiktet regelbundet, undvikande av produkter som kan täppa till hudens porer, och att välja en hudvårdsrutin som är anpassad till din hudtyp. Det är också viktigt att undvika att gnugga eller pressa på acne, eftersom det kan göra problemet värre. Om du upplever svåra eller långvariga problem med acne, är det bäst att rådfråga en hudterapeut eller läkare  för att få hjälp med att hitta en lämplig behandling.Före, under och efter behandlng

Före behandling
 • Innan behandlingen börjar, kommer du att ha en hudkonsultation med en av våra erfarna hudterapeuter. Under konsultationen kommer vi att undersöka din hud, diskutera dina mål med behandlingen och skapa en personlig behandlingsplan för dig.
 • Vi kommer att rekommendera att du undviker solning och användning av exfolierande produkter i veckan innan behandlingen.
 • För att få det bästa resultatet är det viktigt att du är noga med din hudvårdsrutin hemma, och att du följer våra instruktioner för att förbereda din hud inför behandlingen.
Under behandling
 • Behandlingen börjar med att vi rengör din hud och applicerar en speciell gel för att förbereda huden för laser- eller IPL-behandlingen.
 • Sedan använder vi världsledande Stellar M22 för att leverera ljusenergi till huden. Behandlingen är ofta inte smärtsam och tar vanligtvis runt 20-30 minuter.
 • Efter behandlingen applicerar vi en speciell kräm för att lugna och skydda huden.
Efter behandling
 • Efter behandlingen kan du uppleva att huden är lite rodnad och svullen. Detta är normalt och ska gå över inom några timmar eller dagar.
 • Du kommer att få instruktioner för hemvård, inklusive vilka produkter du ska använda och hur du ska sköta om din hud efter behandlingen.
 • Vi rekommenderar att du undviker solning och användning av exfolierande produkter under en viss tid efter behandlingen för att få det bästa resultatet.
 • Du kommer att ha flera behandlingar för att uppnå det önskade resultatet. Vi kommer att planera en uppföljningstid med dig för att se hur din hud reagerar och planera nästa behandling.

Före, under och efter behandlng

Före & Efter

Tre viktiga frågor

Vilka tekniker används i Absolut Acne behandlingen för att bekämpa akne? 

På Celebrate Beauty erbjuder vi en unik kombination av DMK, en hudvårdsserie som är speciellt utvecklad för att behandla akne, och IPL-laserbehandling för att effektivt och skonsamt bekämpa akne och akneärr.
Vår metod riktar in sig direkt på bakterierna som orsakar akne och minskar samtidigt talgproduktionen i talgkörtlarna. DMK-produkterna används för att rengöra och exfoliera huden, normalisera talgproduktionen och förbättra hudens elasticitet och fuktbalans. Dessa produkter hjälper till att förbereda huden för laserbehandlingen och förbättrar behandlingens effektivitet.
IPL-laserbehandlingen är en skonsam metod som använder ljusenergi för att döda bakterier och minska talgproduktionen. Resultaten är synliga efter bara några behandlingar.

Vår unika kombination av DMK-produkter och IPL-laserbehandling ger en effektiv behandling för akne och akneärr som hjälper till att minska antalet utbrott och förbättra hudens allmänna tillstånd. Kontakta oss på Celebrate Beauty för att få en personlig behandlingsplan och ta det första steget mot en ren och frisk hy och ökad självförtroende!

Hur fungerar IPL-laser?

IPL-laser är en av de mest effektiva metoderna för att behandla akne. Det är en skonsam behandling som verkar antiinflammatoriskt och rengör huden på djupet. IPL-laser fungerar genom att utsätta huden för pulserande ljus, vilket aktiverar ett pigment i huden kallat porfyrin. Detta pigment finns också i den bakterie som orsakar akne. När pigmentet aktiveras skapar det syre som fäster på cellmembranen hos bakterien och förstör dem. Detta minskar också aktiviteten i hudens talgkörtlar, vilket kan leda till minskad produktion av talg.

IPL-laserbehandling är en mycket effektiv metod för att behandla akne och akneärr. Det är en icke-kirurgisk och skonsam behandling som ger omedelbara och varaktiga resultat. Behandlingen är säker för alla hudtyper och åldrar. Behandlingen kan vara nödvändigt med flera behandlingar för att få bästa resultat.

Om du är intresserad av att få behandling för din akne rekommenderar vi att du kontaktar en hudterapeut för att diskutera om IPL-laserbehandling är den bästa behandlingen för dig och få en personlig behandlingsplan. Med rätt behandling och vård kan du få en ren och frisk hy och öka ditt självförtroende.

När ser jag resultat av min behandling?

Om du drabbats av akne och letar efter en effektiv behandling, är IPL-laserbehandling det du söker! På Celebrate Beauty erbjuder vi det senaste och mest avancerade IPL-lasersystemet för att hjälpa dig att få den hud du drömmer om. Behandlingen är snabb, smidig och ger omedelbara resultat.

Med IPL-laserbehandling kan du se en drastisk förbättring av ditt hudtillstånd efter endast 4-6 behandlingstillfällen med en fyra veckors paus mellan behandlingarna. Resultaten brukar visa att huden är ren från akne till omkring 80-90 procent. Du kan se märkbara resultat i form av minskade porer och färre pormaskar, minskad fet och oljig hy, minskad rodnad och mindre akneärr. Samtidigt förbättras hudens allmänna tillstånd och hyn upplevs mer elastisk, jämn i tonen och med förbättrad struktur.

Våra hudterapeuter är experter på att hitta rätt behandling för dig, så kontakta oss eller besök oss i vår salong i Malmö så hjälper vi dig att få den hud du förtjänar. Tveka inte, boka din behandling idag och ta steget mot en frisk, ren och vacker hy!

FRÅGOR & SVAR

Vad orsakar akne?

Akne är en vanlig hudåkomma som orsakas av en överproduktion av talg i talgkörtlarna. Denna överproduktion kan leda till blockering av porer, vilket i sin tur kan leda till bildandet av finnar och pormaskar. Detta kan vara orsakat av en kombination av genetiska faktorer, hormoner och livsstilsval. Överdrivet användande av kosmetika och föroreningar kan också bidra till utvecklingen av akne. En balanserad kost och regelbunden hudvård kan hjälpa till att förebygga och behandla akne. Det är också viktigt att undvika att skrubba eller klämma på finnarna, eftersom detta kan leda till infektioner och ärrbildning.

Hur kan jag förebygga akneutbrott?

Akne är ett vanligt hudproblem som kan vara svårt att hantera. Det finns många orsaker till att akne utvecklas, inklusive genetiska faktorer, hormonförändringar och livsstilsval. Lyckligtvis finns det många saker du kan göra för att förebygga akneutbrott och hålla din hy i bra form.

En av de viktigaste sakerna du kan göra för att förebygga akne är att hålla din hy ren. Det är viktigt att tvätta ansiktet regelbundet med en mild tvål och varmt vatten för att ta bort smuts, olja och makeup. Det är också viktigt att använda en mild, icke-komedogen hudvårdsprodukt för att hålla porerna fria från blockeringar.

Det är också viktigt att undvika att röra ansiktet med dina händer, eftersom detta kan leda till smittade porer och utbrott. Använd en bra solskyddskräm för att skydda din hy mot skadliga UV-strålar, och ät en hälsosam kost med lite socker och processad mat. Försök hålla stressnivåerna låga och undvik rökning.

För att hålla håret borta från ansiktet, använd inte för mycket hårprodukter som innehåller olja. Använd inte för mycket makeup, och se till att det är av hög kvalitet och icke-komedogent. Försök att få tillräckligt med sömn varje natt för att hjälpa din kropp att återhämta sig.

Det är viktigt att komma ihåg att det kan ta tid att se resultat och att det kan krävas en kombination av flera av dessa metoder för att förebygga akneutbrott. Det är också viktigt att rådfråga en hudterapeut eller hudläkare  om problemet är svårt eller om det finns oro för allvarliga biverkningar. Genom att följa dessa tips kan du hjälpa till att förebygga akneutbrott och hålla din hy i bra form.

Vilka behandlingsmetoder finns för akne?

Celebratebeauty är en skönhetssalong som erbjuder ett brett utbud av behandlingar för att hjälpa till att förbättra utseendet på huden och bekämpa problem som akne. Deras DMK hemvårdsprogram är speciellt utformat för att rengöra, balansera och återställa huden till en hälsosam tillstånd, och innefattar produkter som är effektiva mot akne.

För mer avancerade behandlingar kan Celebratebeauty erbjuda laserbehandlingar, som är en effektiv metod för att reducera utbrott av akne och förbättra utseendet på akneärr. En hudterapeut på salongen kan rekommendera olika laserbehandlingar beroende på svårighetsgraden av akne och individuell hudtyp. Några av de vanligaste laserbehandlingarna som erbjuds för akne är:

 • Fraktionerad laser, som använder små laserstrålar för att skapa mikroskopiska skador i huden, vilket hjälper till att stimulera produktionen av kollagen och förbättra utseendet på akneärr.
 • BBL (Broadband Light) laser, som använder bredspektrum ljus för att döda bakterier som orsakar akne och reducera inflammation.
 • Infraröd laser, som är en icke-invasiv behandling som använder infraröd laserljus för att reducera utbrott av akne och förbättra utseendet på akneärr. Dessa laserbehandlingar använder sig även av ett akne filter för att säkerställa att endast de drabbade områdena behandlas.

Det är viktigt att komma ihåg att laserbehandlingar kan ha viss återhämtningstid och att det kan krävas flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. Det är också viktigt att prata med en hudterapeut eller hudläkare innan man börjar med någon laserbehandling, eftersom vissa behandlingar inte är lämpliga för alla och kan ha biverkningar. Celebratebeauty erbjuder professionell rådgivning och behandlingar för att hjälpa dig att få den hud du önskar.

Kan kost påverka akne?

Akne är en vanlig hudåkomma som orsakas av förstorade talgkörtlar och förhöjda nivåer av hormonet testosteron. Dessa förändringar kan leda till blockeringar i talgkörtlarna, vilket kan resultera i utbrott av finnar och pormaskar.

En av de vanligaste frågorna som människor har om akne är om det finns en koppling mellan kost och utvecklingen av akne. Forskningen på området är fortfarande pågående, men det finns viss evidens för att vissa näringsämnen kan påverka utvecklingen av akne.

Enligt vissa studier kan en diet med högt innehåll av socker, mejeriprodukter och fett öka risken för utbrott av akne. Detta kan bero på att dessa näringsämnen kan påverka hormonbalansen i kroppen och öka produktionen av talg, vilket kan leda till blockeringar i talgkörtlarna.

Det finns också en del forskning som tyder på att kosttillskott som innehåller omega-3 fettsyror kan ha en positiv effekt på akne. Omega-3 fettsyror kan hjälpa till att reducera inflammation i huden, vilket kan leda till färre utbrott av akne.

Det är viktigt att notera att det inte finns någon entydig konsensus inom forskningen om kost och akne. Vissa studier har inte funnit någon koppling mellan de två, medan andra har sett en samband. Därför är det viktigt att ta hänsyn till individuella faktorer när man försöker hitta en behandling för akne.

Det är också viktigt att komma ihåg att akne är en komplex sjukdom som kan orsakas av många olika faktorer, inklusive hormoner, genetiska faktorer och livsstil. Därför är det viktigt att rådfråga en läkare eller hudläkare för att hitta den bästa behandlingen för dig. En personlig anpassad kost och behandling kan skräddarsys för att minska utbrott av akne och förbättra hudens allmänna hälsa.

Är det säkert att använda lokala behandlingar (t.ex. krämer) för akne?

Lokala behandlingar för akne, såsom krämer och geler, är allmänt säkra att använda när de används enligt instruktionerna på förpackningen. Dessa produkter är utvecklade för att reducera inflammation och bakteriell tillväxt som orsakar akne.

DMK (Dermalogical Medical Kinetics) är ett märke som erbjuder specialiserade produkter för att behandla akne. Deras produkter är baserade på en biochemisk metod kallad ”Enzyme Therapy” som syftar till att balansera hudens fysiologiska funktioner och bekämpa orsakerna till akne. Deras produkter innehåller en mängd olika ingredienser, inklusive enzymes, aminosyror, vitaminer och mineraler, som arbetar tillsammans för att förbättra hudens allmänna hälsa och reducera utseendet av akne.

Det är viktigt att notera att DMK produkter är professionella produkter och bör endast användas under rådgivning av en hudterapeut eller hudläkare. Detta för att säkerställa att produkterna används på rätt sätt och för att förhindra eventuella biverkningar.

Kan stress påverka utvecklingen av akne?

Akne är ett vanligt hudproblem som kan orsakas av en mängd olika faktorer, inklusive hormonella förändringar och förstoppning av porer. En av de vanligaste faktorerna som kan bidra till utvecklingen av akne är stress. Stress kan öka produktionen av talg i huden, vilket kan leda till förstoppning av porer och utveckling av finnar. Stress kan också öka inflammation i kroppen, vilket kan förvärra symtomen på akne. Därför är det viktigt att hantera stress på ett effektivt sätt för att minska risken för utveckling av akne. Det är viktigt att ta hand om din hud och stressa så lite som möjligt för att minska risken för akne.

Finns det några biverkningar av läkemedel mot akne?

Akne är ett vanligt hudproblem som kan behandlas med läkemedel. Men det är viktigt att vara medveten om att vissa läkemedel mot akne kan ha biverkningar. Biverkningarna kan variera beroende på vilken typ av läkemedel som används och hur kroppen reagerar på det.

Vanliga biverkningar av läkemedel mot akne inkluderar torr hud, fotosensibilitet, ökad hårtillväxt, ökad risk för infektioner och ökad risk för depression och ångest. Gravida och ammande kvinnor bör rådfråga en läkare innan de tar något läkemedel mot akne.

Det är viktigt att diskutera eventuella biverkningar med en läkare eller en hudläkare innan man börjar ta något läkemedel mot akne. Om du upplever någon biverkning under behandlingen, informera din läkare omedelbart. Det är viktigt att ta hand om sin hud och välja rätt behandling för att få bästa resultat. För att hålla dig uppdaterad om de senaste behandlingsalternativen för akne, besök vår hemsida regelbundet.

 • Torr hud: Vissa läkemedel kan torka ut huden, vilket kan leda till klåda, rodnad och irritation.
 • Fotosensibilitet: Vissa läkemedel kan göra huden känsligare för solen, så det är viktigt att skydda huden mot solen när man använder dessa läkemedel.
 • Ökad hårtillväxt: Vissa läkemedel kan leda till ökad hårtillväxt på huden.
 • Graviditet och amning: Vissa läkemedel mot akne är inte lämpliga för gravida eller ammande kvinnor, så det är viktigt att rådfråga en läkare innan man använder dessa läkemedel om man är gravid eller ammar.
 • Depression och ångest: Vissa läkemedel kan öka risken för depression och ångest.

Det är viktigt att diskutera eventuella biverkningar med en läkare eller en hudläkare innan man börjar ta något läkemedel mot akne, och att informera läkaren om någon biverkning uppstår under behandlingen.

Är det möjligt att få ärr efter akne?

Akne kan orsaka ärrbildning i huden. Men det finns behandlingar som kan hjälpa till att minimera synligheten av ärr efter akne. En av de mest effektiva behandlingarna är Remodling. Non-ablative laser är en typ av laserbehandling som återuppbygger huden och minskar synligheten av ärr efter akne utan att skada hudens yttre skikt. Remodling är en säker och smärtfri behandling som ger resultat på kort tid.

För att få bästa resultat rekommenderar vi att du använder rätt produkter för att återuppbygga huden. Produkter såsom A-vitamin, C-vitamin, hyaluronsyra och retinol kan hjälpa till att återställa hudens elasticitet, fukt och textur. Dessa produkter kan också hjälpa till att reducera synligheten av ärr efter akne.

Vi erbjuder non-ablative laserbehandlingar och ett brett utbud av produkter för att återuppbygga huden och minska synligheten av ärr efter akne. Tveka inte att kontakta oss för att boka en konsultation och få råd om vilka behandlingar och produkter som är lämpliga för din hudtyp. För att hålla dig uppdaterad om de senaste behandlingsalternativen för ärr efter akne och produkter för återuppbyggnad av huden, besök vår hemsida regelbundet.

Hur behandlas akne på känslig hud?

Akne på känslig hud kan vara svår att behandla eftersom många vanliga behandlingar kan orsaka irritation och rodnad. Det är viktigt att välja behandlingar och produkter som är speciellt utvecklade för känslig hud.

Följande är några tips för att behandla akne på känslig hud:

Acu-Klenz rengöring är en speciellt utvecklad produkt för personer med fet, tilltäppt och acnebenägen hud. Denna rengöring innehåller salicylsyra som är en mild exfolierande ingrediens som hjälper till att ta bort döda hudceller och minska inflammation. Salicylsyra är en effektiv ingrediens för att hjälpa till att rengöra och öppna upp tilltäppta porer.

Acu-Klenz rengöring innehåller också panthenol och aloe vera som verkar stärkande på hudbarriären, lindrande och lugnande. Panthenol är en form av vitamin B5 som hjälper till att återfukta huden och ökar hudens elasticitet. Aloe vera är känt för sina läkande egenskaper och hjälper till att lindra rodnad och irritation.

Denna rengöring är lämplig för daglig användning och kan hjälpa till att förebygga och behandla akne, samtidigt som den hjälper till att återställa hudens naturliga balans.

Acu Creme är en speciellt utvecklad crème för personer med torr, tilltäppt och acnebenägen hud. Denna crème innehåller rödklöver, en naturlig ingrediens som hjälper till att minska inflammation och öka cellförnyelsen. Rödklöver är också känt för sina antibakteriella egenskaper, som kan hjälpa till att förebygga och behandla akne.

Acu Creme innehåller också en kombination av oljor från soja, solros, torsklever och avokado. Dessa oljor verkar fuktbevarande och mjukgörande på huden, samtidigt som de hjälper till att balansera hudens talgproduktion. Oljorna från soja, solros och torsklever är rika på omega-3 och omega-6 fettsyror som hjälper till att återställa hudens naturliga barriär och förbättra hudens elasticitet. Avokado olja är rik på vitamin A, D och E, som hjälper till att återfukta huden och förbättra hudens textur.

Acu Creme är lämplig för daglig användning och kan hjälpa till att förebygga och behandla akne, samtidigt som den hjälper till att återställa hudens naturliga balans och fuktnivå.

 

Acu Mask är en mångsidig lermask som är lämplig för hud i obalans, såsom acne, tilltäppt, fet och/eller reaktiv hy. Denna mask innehåller en unik blandning av svave, kaolin, bentonit och eukalyptus som hjälper till att lösa porerna från talg och döda hudceller, samtidigt som den reducerar inflammation och verkar lindrande på huden.

Svavel är en naturlig ingrediens som är känd för sina antibakteriella egenskaper och kan hjälpa till att förebygga och behandla akne. Kaolin är en mild ler som hjälper till att rengöra huden och ta bort överflödigt talg. Bentonit är en annan typ av ler som hjälper till att dras åt porerna och ta bort döda hudceller. Eukalyptus är en naturlig ingrediens som hjälper till att lindra inflammation och reducera rodnad.

Acu Mask ger en renare, klarare och friskare hy. Det rekommenderas att använda den en gång i veckan för att få bästa resultat. För att få bästa resultat, rekommenderar vi att du använder Acu Mask tillsammans med Acu-Klenz rengöring och Acu Creme för att få en fullständig hudvårdsrutin för personer med hud i obalans.

Vad är akne?

Akne är en vanlig hudåkomma som kan orsaka olika uttryck som pormaskar, whiteheads, papler, pustler, knölar och cystor. Pormaskar och whiteheads är de vanligaste formerna av acne. Whiteheads är slutna pormaskar som uppstår när de små hud öppningarna täpps igen av döda hudceller, talg eller smuts. Pormaskar är vanliga svarta prickar som uppstår när talg oxiderar. Papler är infekterade porer som gör uttryck som små svullna röda knölar, medan pustler är infekterade porer fyllda med var.

Knölar är svullna och smärtsamma uttryck under huden, och cystor är stora knölar fyllda med var som också är smärtsamma. Det finns olika behandlingsalternativ tillgängliga för att hantera akne, inklusive lokala läkemedel, oral medicinering och kirurgiska metoder. Det är viktigt att diskutera med en hudterapeut för att hitta den bästa behandlingen för varje individ.

Är det vanligt med akne papler?

Akne papler är ett mycket vanligt hudtillstånd som kan påverka människor i alla åldrar, men det är vanligast under tonåren. Papler uppstår vanligtvis på grund av hormonella förändringar i kroppen som kan leda till ökad produktion av talg i huden. Detta kan göra porerna i huden mer benägna att bli blockerade och orsaka inflammation och infektion.

Det är också vanligt att personer som lider av akne i sin ungdom kan fortsätta att ha problem med papler även som vuxen. Och det finns även de vars hud utvecklar papler första gången i vuxen ålder. Det kan vara orsakat av en mängd olika faktorer som stress, hormoner, kost och livsstil.

Enligt en studie från 2016, rapporterade 85% av tonåringar och unga vuxna att de hade problem med akne. Papler är en av de vanligaste formerna av akne och det är därför viktigt att söka råd och behandling från en hudterapeut eller hudläkare om man lider av detta tillstånd. De kan hjälpa dig att identifiera orsaken till dina papler och välja rätt.

Vilken är den vanligaste typen av akne?

Cystisk akne är den mest svåra formen av akne och är vanligare hos personer med fet hud. Denna form av akne utvecklas på grund av blockeringar i talgkörtlarna, som orsakar en ökad ackumulering av talg och bakterier i huden. På grund av detta kan cystisk akne orsaka stora, inflammerade cystor under huden. Dessa cystor kan vara mycket smärtsamma och kan orsaka ärrbildning om de inte behandlas på rätt sätt.

Cystisk akne är vanligare hos tonåringar, men kan också drabba vuxna. Hormoner spelar en viktig roll i utvecklingen av cystisk akne. Östrogen och testosteron kan öka talgproduktionen i huden, vilket kan göra det svårt att hålla porerna ren och fria från blockeringar.

Behandling för cystisk akne kan vara svårt och kan kräva en kombination av olika metoder, inklusive topiska och systemiska läkemedel, samt laserskalning och microdermabrasion. Det är viktigt att se en hudläkare eller hudterapeut för rådgivning och behandling om du tror att du lider av cystisk akne.

behandling för att förbättra ditt hudtillstånd. På Celebrate Beauty i Malmö har vi erfarna hudterapeuter som kan hjälpa dig att hitta en behandling som passar just dig.

Vad är en akne behandling med IPL-laser?

IPL-laserbehandling för akne är en av de mest effektiva och skonsamma metoderna för att behandla akne och akneärr. Behandlingen riktar sig direkt mot bakterierna som orsakar akne och minskar också talgproduktionen i talgkörtlarna. På Celebrate Beauty har vi behandlat många patienter med framgångsrika resultat.

När huden behandlas med IPL-laser minskar antalet utslag drastiskt. Samtidigt hjälper behandlingen huden att normalisera talgproduktionen i talgkörtlarna, vilket minskar risken för framtida utbrott av akne. Denna metod är mycket effektiv och kan ge varaktiga resultat, det kan vara nödvändigt med flera behandlingar för att få bästa resultat.

IPL-laserbehandling är en skonsam och effektiv metod för att behandla akne och akneärr. Om du är intresserad av att få behandling för din akne rekommenderar vi att du kontaktar en hudterapeut på Celebrate Beauty för att diskutera om detta är den bästa behandlingen för dig och få en personlig behandlingsplan. Med rätt behandling och vård kan du få en ren och frisk hy och öka ditt självförtroende.

Hur går aknebehandlingen till?

Aknebehandling med IPL-laser är en snabb och smidig metod för att behandla akne och akneärr. Behandlingen går ut på att utsätta huden för korta ljuspulser från ett verktyg direkt på huden. Ljusblixtarna som uppstår när pulserna lämnar verktyget bidrar till att hålla ihop kapillärerna som är ansvariga för talgproduktionen i talgkörtlarna. När näringen i talgkörtlarna minskar, minskar också talgproduktionen i huden, vilket leder till minskad produktion av talg och minskade antal bakterier som orsakar aknebesvär.

IPL-behandlingen kan anpassas för olika resultat. Verktyget kan utrustas med ett filter som ger behandlingen en antibakteriell effekt på huden. Detta kan vara användbart för att behandla akne och förebygga framtida utbrott. Det är viktigt att diskutera med en hudterapeut om vilken typ av behandling som passar dig bäst och få en personlig behandlingsplan. Med rätt behandling och vård kan du få en ren och frisk hy och öka ditt självförtroende.Öppettider 

Måndag-Torsdag     08:00-20:00
Fredag-Söndag        10:00-18:00

Stängt v 29-30 och v 1

Följ oss

Maila oss

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.