HUDBEHANDLING

Absolut acne

en helt ny strategi


Varför välja Absolut Acne för behandling av acneärr i Malmö?

På Celebrate Beauty är alla medarbetare utbildade hudterapeuter med utbildning och erfarenhet inom laserbehandling för acne. Absolut acne är en helt ny strategi där vi använder acu-system och laserbehandling för  behandlingen av acne. Acu står för acne control ultra och är produkter som dödar bakterier, minskar talgproduktion och renar porer. Eftersom acne kan uppstå genom hormonell obalans verkar produkterna även för hormonell acne. Anledningen till besvären uppstår beror ofta på flera orsaker. Vår behandling för acneärr i Malmö bearbetar dem en efter en och ger dig kontroll över acnen. 

I kombination med acu görs en laserbehandling för acne. Stellar M22 är en lasermaskin som genom sina impulser bidrar till minskad blodtillförseln i talgkörtlarna och därmed minskad talproduktionen. Detta genom att rikta korta, helt ofarliga, IPL-impulser mot huden. Vår laserbehandling för acne görs utan bedövning och är närmast smärtfri. Patienter brukar beskriva känslan som en snärt från ett gummiband med en mild värme som efterföljd. Vi genomför våra behandlingar som motverkar acne och reducerar acneärr på vår salong i Malmö.

acne

DMK acu-system / Stella M22

Hudkonsultation ingår innan vi utför en Acne behandling

 

Acne är utslag som uppstår när talgkörtlarna överproducerar Sebum, en substans om kan liknas vid olja. När talgen stannar kvar i hårsäckarna leder det till att huden blir irriterad och akne uppstår. Ofta uppstår acne i ansiktet, på ryggen eller på bröstet eftersom talgkörtlarna är flest på dessa områden. En vanlig missuppfattning är att acne beror på dålig hygien vilket inte stämmer. På Celebrate Beauty i Malmö behandlar vi dina acneärr och din acne.

Behandlar man inte huden kan acne leda till permanent ärrbildning. Olika typer av acne behandlas på olika sätt. På Celebrate Beauty arbetar vi med en kombination av DMK, som är en hudvårdsserie, och en laserbehandling för att behandla acne. För laser- och IPL-behandlingar använder vi oss av världsledande Stellar M22.

Före, under och efter behandlng

Före behandling

Innan du genomgår din behandling träffar du din hudterapeut för att gå igenom olika behandlingsalternativ och diskutera vad du vill uppnå med din behandling. Besöket tar cirka en timma och inkluderar konsultation och eventuella förberedelser.

Under behandling
Hur många behandlingar du behöver beror på mängden acne, om det gäller laserbehandling eller produkter, vilket område som ska behandlas samt vilket resultat du vill uppnå med din behandling.

Vanligtvis innefattar en behandlingsperiod fyra behandlingar med tre veckors mellanrum vardera. Bäst resultat med Absolut Acne får du om du behandlar inflammatorisk acne-röda, värkande eller upphöjd acne. För ett så bra resultat som möjligt är det viktigt att huden inte har en färsk solbränna.

Efter behandling
Efter din behandling är det vanligt att det uppstår en lätt rodnad. Är huden solskadad med mörka fläckar är det möjligt att dessa bli mörkare under ett par dagar innan behandlingen verkat och fläckarna försvinner helt.

Acne kan vara svårt att bli av med och din hudterapeut kan därför rekommendera dig att fortsätta med lokal behandling några månader efter avslutad behandlingsperiod.

FRÅGOR & SVAR

Vad är acne?

Acne orsakas inte enbart av hormoner även om hormoner kan ha en central roll i utvecklingen. En vanlig myt är att besvären skulle bero på dålig hygien vilket inte heller är sant. 

Kroppen är full av porer som är små öppningar i huden. Dessa är till för att hårstrån, svett och talg ska kunna komma ut. När de små öppningar täpps igen bildas bakterier i huden som i sin tur kan utveckla finnar. Om du har många finnar eller upprepande får finnar kan detta vara acne.  

På vår salong i Malmö genomför vi behandling för såväl acneärr som laserbehandling för aktiv acne. 

Hur ser acne ut?

Den vanligaste acnen är ”whiteheads” och ”pormaskar”. Whiteheads är slutna pormaskar som uppstår när de små hudöppningarna täpps igen av döda hudceller, talg eller smuts. De vanliga pormaskarna som de flesta känner till är de som gör uttryck som små svarta prickar. Att de skulle vara svarta på grund av smuts är en myt. Anledningen är att det sker en oxidation när talgen kommer i kontakt med syre.

Acne kan också göra uttryck som:

Papler – infekterade porer som gör uttryck som små svullna röda knölar. 

Pustler – infekterade porer som gör uttryck som små svullna röda knölar fyllda med var.

Knölar – Knölar under huden. Ofta hårda, svullna och smärtsamma. 

Cystor – Stora knölar under huden som är fyllda med var och ofta är smärtsamma. 

När uppstår acne?

Acne uppstår när talgfrisättningsprocessen inte kan ske som den ska. Det kan bero på för mycket talg i huden, döda hudceller och bakterier i hudöppningarna eller hormoner. 

Många upplever att de får acne när kroppen inte kan balansera hormonerna. Det kan till exempel vara under pubertet eller graviditet. Den största anledningen till hormonell acne är ett överskott av testosteron. När kroppen ska balansera testosteronnivåerna i kroppen spolar den porerna genom att öka talproduktionen. En annan faktor som påverkar är testosteronets utveckling av nya hudceller runt hudöppningarna vilket leder till att porerna blir trängre.

Är acne ärftligt?

Acne kan vara ärftligt. Det är tyvärr stor chans att du upplever besvär med acne om det finns i familjen. Gener är ärftliga vilka i sin tur också påverkar hur känslig huden är för hormonell obalans. Även reaktionen för inflammation påverkas av dina gener. Generna påverkar också hur bra kroppen producerar antiinflammatoriska kemikalier i huden. 

Hur blir jag av med acne?

Acne kan du bli av med genom behandling. Absolut acne är ett system som fungerar tillsammans med hudens egen kemi. Det är en djuprengörande behandling som öppnar tilltäppta porer och rengör på djupet. Behandlingen innefattar laser som förstärker effekten. Våra hudterapeuter på Celebrate Beauty i Malmö hjälper dig reducera acneärr och bli av med acnebesvär.

Öppettider 

Måndag-Torsdag     08:00-20:00
Fredag-Söndag        10:00-18:00

 

Följ oss

Maila oss