ALEXANDRIT LASER PERMANENT HÅRBORTTAGNING

BOKA KONSULTATION OCH TA REDA PÅ MER INFORMATION
BOKA TID
ALEXANDRITE LASER- GENTLE LASE PRO
Att slippa behöva lägga ner timmar i veckan på att raka eller vaxa vore en dröm för många! Med alexandrit lasern (Gentlelase Pro) kan du bli av med din generande hårväxt för gott! Alexandrit lasern kan behandla i stort sett alla hud- och hårtyper med minimal smärta tack vare inbyggt kylspray.

 

I vår klinik används den senaste Alexandritlasern (Gentlelase Pro) som är speciellt utvecklad för en permanent hårborttagning. Alexandritlasern anses vara guldstandard och av de mest effektiva och  bästa lasrarna i hela välden. Vi garanterar det mest effektiva laserbehovet av högsta kvalitet!

Fördelen med den senaste Alexandritlasern är att den behandlar större ytor på kroppen på mycket kortare tid än andra lasermaskiner, samt mycket mindre smärta tack vare inbyggd kylspray.

Om vi ska jämföra Alexandritlasern och IPL så är IPL behandlingen beroende av att ljuset absorberas av melanin, därför kan man inte behandla ljust hår (det har mycket lite melanin). Alexandritlasern är däremot inte beroende av melaninet. Bägge är effektiva för att bränna bort hår, men fördelen med just alexandritlasern är att den fokuserar på färgen i hårsäckarna, dvs lasern tränger in i vävnaden och når sitt mål som ger ett permanent resulterat.

Vi kan behandla hudtyper från I-IV. Med vår utrustning är det möjligt att behandla även ljust hår.

Självklart är den “perfekta” kunden någon med ljus hy och mörkt hår, för då är det lättare för laserns ljus att absorberas av melaninet i håret och eliminera hårroten.

FÖR ATT UPPNÅ BÄSTA RESULTAT BÖR NI TÄNKA PÅ FÖLJANDE:

 • Innan du påbörjar en permanent hårborttagnings behandling är det viktigt att du inte äter någon medicin som gör dig ljusskänslig, detta kan påverka din behandling och lättare framkalla bieffekter.

 • Man får inte sola 4 veckor innan eller efter sin behandling, då risken för bränningar ökar eftersom din hudtyp har förändrats. Är man solbränd bör man vänta mer.

 • Avstå från solarium, brun utan sol-kräm och soldusch 4 veckor före samt efter behandlingen.

 • Plocka, vaxa, noppa eller bleka området bör man undvika helt 4 veckor innan sin första behandling och genom hela behandlingskuren. Mer information får ni vid er konsultation!

 • Håret ska rakas dagen före eller samma dag, isåfall minst 2-3 timmar innan behandlingen.

 • Du ska inte vara gravid eller ammande.

FRÅGOR & SVAR

Varför är det viktigt med konsultation?

Det rekommenderas alltid att man inleder en permanent hårborttagningskur med en konsultation, då vi gör ett litet test och tar reda på din exakta hår- och hudtyp samt dina önskemål. Under en konsultation går vi igenom ett kundkort tillsammans och förklarar hur behandlingen kommer gå till och vad man bör tänka på. konsultationen är kostnadsfri.

Vad ska jag tänka på före behandlingen?

 • Kommer du vistas ute i solen så rekommenderar vi att du använder solskyddsfaktor
  minst 50 spf före behandling.

 • Raka området som ska behandlas dagen innan eller samma dag.

 • Krämer, parfym, deodorant eller smink får inte finnas på området som ska behandlas.

 • Duscha gärna två timmar innan behandlingen. Behandlingsområdet måste vara rent och torrt

Vad ska jag förvänta mig efter behandlingen?

Normalt kommer det uppstå en viss hudrodnad samt en liten svullnad på området man behandlat. Detta försvinner normalt inom 24-48 timmar timmar. I vissa fall kan man få blåsor som försvinner av sig själv.

Är behandlingen smärtsam?

Man kommer känna av lite stickningar på delar av kroppen men tack vare inbyggt kylspray i handenheten blir behandlingen mycket mindre smärtsam än andra utrustningar. Däremot är smärtkänsligheten väldigt individuell.

Hur går behandlingen till?

Det fösta vi börjar med är en konsultation. När man bestämt sig för att påbörja en behandling skriver man på ett kundkort och gör en testbehandling. Håret ska rakas bort, maskinen ställs in efter din hud- och hårtyp sedan förs handstycket över behandlingsområdet medan det avger kylspray och direkt efter laserljus . Under behandlingen används skyddsglasögon. Efter behandlingen smörjer vi med en aloe vera gel som svalkar och återfuktar huden. En del hårstrån faller av på en gång och resterande kommer att lossna inom 2-4 veckor.

Vad ska jag tänka på efter behandlingen?

Efter behandlingen bör man skydda området från solen genom att använda solskyddsfaktor helst 50 spf flera gånger om dagen om man vistas ute i solen. Detta är viktigt för att inte riskera pigmentförändringar på huden. Man får inte vaxa, epilera eller plocka håret under hela behandlingstiden. Undvik solarium, brunkrämer, spraytan, intensiv träning, bastu, pool etc. Ska du duscha direkt efter behandlingen går det bra med ljummet vatten men inget tvål de kommande 24 timmarna.

Hur många behandlingar behöver man?

Oavsett utrustning så brukar det krävas mellan 6-8 behandlingar. Vissa kan behöva fler behandlingar och andra färre. Det varierar alltså från person till person. En permanent hårborttagningsbehandling måste anpassa sig efter hårets växtcyklar och man kan inte på något sätt påskynda behandlingsresultatet pga den biologiska aspekten.

Hur lång tid tar behandlingen?

Alexandrit lasern är en av marknadens snabbaste utrustningar, en armhåla kan man tex behandla på ca 20 sekunder! Större områden som ben, rygg eller mage kan man behandla på ca 30 minuter, men det varierar från kund till kund.