Permanent hårborttagning

Alexandrite laser


VARFÖR VÄLJA ALEXANDRITE LASER?

Vi på Celebrate Beauty är utbildade laser specialister som jobbat i flera år med Laser hårborttagning. Bland annat IPL, diode laser samt Alexandrite Laser.

Enligt forskning är Alexandrite gentle lase-pro den mest väl fungerade metoden inom laser hårborttagning.
Därför har vi valt att endast utföra behandlingar med Alexandrite gentle lase-pro på vår klinik.

ALEXANDRITE LASER GENTLE LASE-PRO

Alexandritlaser är den mest permanenta hårborttagning som finns på marknaden idag. Detta är enligt forskning den metod som fungerar bäst inom hårborttagning. Alexandritlasern ligger på en våglängd av 755 nanometer, via forskning har man fått fram att denna väglängd är den bästa för just hårborttagning, då det visat sig att ljuset absorberas bäst i pigmentet(färgen) i hårstrået och bränner då hårsäcken. Hårsäcken skadas då till den grad att den dör eller får en kraftig skada. Man har också forskat fram att våglängden 755nm har minst absorbtion i övrig vävnad, alltså, hud, blod och övrigt, så att risken att skada en kund är minimal.

Den bästa effekten får man om man har mörka hår och ljus hy, för då kan man göra behandlingen på högst effekt. Men de allra flesta går att behandla med denna laser. Har du dock väldigt mörk hy eller vita, gråa, röda eller ljust blonda hårstrån, så får normalt inte behandlingen någon effekt. Om du är osäker om just dina hårstrån går att behandla, så erbjuder vi testbehandling, till en låg kostnad, för att se om det går att behandla dig.

FRÅGOR & SVAR

 

Hur kan jag uppnå bästa resultat?

 • Innan du påbörjar en permanent hårborttagnings behandling är det viktigt att du inte äter någon medicin som gör dig ljusskänslig, detta kan påverka din behandling och lättare framkalla bieffekter.

 • Man får inte sola 6-8 veckor innan eller efter sin behandling, då risken för bränningar ökar eftersom din hudtyp har förändrats. Är man solbränd bör man vänta mer. Vi rekommenderar att du väntar tills din hudfärg återhämtat sig.

 • Avstå från solarium, brun utan sol-kräm och soldusch 4 veckor före samt efter behandlingen.

 • Plocka, vaxa, noppa eller bleka området bör man undvika helt 4 veckor innan sin första behandling och genom hela behandlingskuren. Mer information får ni vid er konsultation!

 • Håret ska rakas dagen före eller samma dag, isåfall minst 2-3 timmar innan behandlingen.

 • Du ska inte vara gravid eller ammande.

Varför är det viktigt med konsultation?

Det rekommenderas alltid att man inleder en permanent hårborttagningskur med en konsultation, då vi gör ett litet test och tar reda på din exakta hår- och hudtyp samt dina önskemål. Under en konsultation går vi igenom ett kundkort tillsammans och förklarar hur behandlingen kommer gå till och vad man bör tänka på. konsultationen är kostnadsfri.

Vad ska jag tänka på före behandlingen?

 • Kommer du vistas ute i solen så rekommenderar vi att du använder solskyddsfaktor minst 50 spf.

 • Raka området som ska behandlas dagen innan eller samma dag.

 • Krämer, parfym, deodorant eller smink får inte finnas på området som ska behandlas.

 • Duscha gärna två timmar innan behandlingen. Behandlingsområdet måste vara rent och torrt

 • Din hudfärg ska ha återhämtat sig ifall du solat.

Vad ska jag förvänta mig efter behandlingen?

Normalt kommer det uppstå en viss hudrodnad samt en liten svullnad på området man behandlat. Detta försvinner normalt inom 24-48 timmar timmar. I vissa fall kan man få blåsor som försvinner av sig själv.

Är behandlingen smärtsam?

Man kommer känna av lite stickningar på delar av kroppen men tack vare inbyggt kylspray i handenheten blir behandlingen mycket mindre smärtsam än andra utrustningar. Däremot är smärtkänsligheten väldigt individuell.

Hur går behandlingen till?

Det första vi börjar med är en konsultation. När man bestämt sig för att påbörja en behandling skriver man på ett kundkort och gör en testbehandling. Håret ska rakas bort, maskinen ställs in efter hud- och hårtyp sedan förs handstycket över behandlingsområdet medan det avger kylluft och direkt efter laserljus. Under behandlingen används skyddsglasögon. Efter behandlingen smörjer vi med aloe vera som svalkar och återfuktar huden. En del hårstrån faller av på en gång och resterande kommer att lossna inom 2-4 veckor. 

Vad ska jag tänka på efter behandlingen?

Efter behandlingen bör man skydda området från solen genom att använda solskyddsfaktor helst 50 spf flera gånger om dagen om man vistas ute i solen. Detta är viktigt för att inte riskera pigmentförändringar på huden. Man får inte vaxa, epilera eller plocka håret under hela behandlingstiden. Ingen solarium, brunkrämer, spraytan. undvik intensiv träning, bastu, pool i 48 h. Ska du duscha direkt efter behandlingen går det bra med ljummet vatten men inget tvål de kommande 24 timmarna.

Hur många behandlingar behöver man?

Oavsett utrustning så brukar det krävas mellan 6-8 behandlingar. Vissa kan behöva fler behandlingar och andra färre. Det varierar alltså från person till person. En permanent hårborttagningsbehandling måste anpassa sig efter hårets växtcyklar och man kan inte på något sätt påskynda behandlingsresultatet pga den biologiska aspekten.

Hur lång tid tar behandlingen?

Alexandrit lasern är en av marknadens snabbaste utrustningar, en armhåla kan man tex behandla på ca 20 sekunder! Större områden som ben, rygg eller mage kan man behandla på ca 30 minuter, men det varierar från kund till kund.

KONTAKTA FÖR ANDRA FRÅGOR